Molenlandse gemeenteraad omarmt de plannen van CPO Hoornaar – een nieuwe fase breekt aan

De lente is in aantocht. Ook het CPO-project in Hoornaar beleeft haar voorjaar. Het bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad, en het is dan ook zo goed als zeker dat de bouw dit jaar nog kan starten. Medio september moet goed mogelijk zijn, zo oordelen zowel de aannemer als de overige betrokken instanties.

Gemeenteraad

Tijdens de besluitvormende raad van dinsdag 5 maart werd het bestemmingsplan ‘Kruising Hoornaar’ unaniem vastgesteld door de Molenlandse gemeenteraad. Enkele weken eerder, op dinsdag 19 februari, vond de informatieve raad plaats, waar het bestemmingsplan op de agenda stond. Tijdens deze avond werd duidelijk dat de volledige raad het plan omarmt. De raad oordeelde dat de binnengekomen zienswijzen goed door de gemeente zijn weerlegd.

Aanneemovereenkomst

De CPO-leden gaan de komende maanden individuele gesprekken voeren met aannemer Den Dunnen. Dit Hardinxveldse bedrijf is sinds het voorjaar van 2018 bij het project betrokken en heeft met name de afgelopen maanden veel tijd gestoken in het uitwerken van bouwtechnische calculaties. Deze week hebben alle CPO-leden hun aanneemovereenkomsten met Den Dunnen getekend. Binnen enkele weken volgen de koopovereenkomsten van de grond. Deze is momenteel nog in het bezit van de gemeente. Architect Van der Padt & Partners uit Giessen-Oudekerk gaat de komende periode samen met Den Dunnen aan de slag met het definitieve ontwerp, waarmee het project nog weer eens concreter wordt.

Toelichting bij afbeelding: CPO-voorzitter Maurits Boom schudt John Den Dunnen de hand, nadat de toekomstige bewoners de aanneemovereenkomsten hebben ondertekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s